Een relatief nieuwe term wint aan kracht als dominante technologische trends samenkomen in een entiteit die groter is dan zelfs het internet: de digitale economie.

Ongeveer een jaar geleden begonnen we echt een toename in het gebruik van de term digitale economie te zien toen we technologische trends voor de IT Business Edge-site aan het onderzoeken waren. Kortom, het is wat het klinkt zoals het is: een economie gebaseerd op digitale componenten. Maar de technologie beweegt zo snel dat de term misschien al enigszins achterhaald is. De digitale economie en de traditionele economie fusioneren zo succesvol dat het moeilijk kan zijn om te zien waar ze uit elkaar gaan.

En dat is een goede zaak. Een van de inherente voordelen van de digitale economie is dat muren naar beneden komen en opties eindeloos worden. Als een technologie een doel kan bereiken, met andere woorden, zal het worden bereikt.

Laten we eens kijken naar de technologische trends die deel uitmaken van de digitale economie.

 

Big Data: combinatie van ongestructureerde en gestructureerde gegevens


De sleutel tot de groei van de digitale economie is Big Data, waarmee bedrijven ongestructureerde en gestructureerde gegevens in realtime combineren om zakelijke inzichten te verzamelen. Dat is hoe dan ook het ideaal. IT-professionals, met en zonder training in data-analyse of data science, worden samen met hun collega’s in andere delen van het bedrijf belast met het identificeren van de datasets die beschikbaar zijn, wat nieuw inzicht kan worden opgedaan, en hoe snel uitpakken en deze inzichten toepassen om producten, verkoop en markten te verbeteren. Op dit moment helpt het gebruik van machine learning-tools mensen om complexe analyses uit te voeren met de snelheden die het bedrijf vereist, en zelfs componenten van platforms zelf te laten beheren voor maximale prestaties. Er wordt voorspeld dat machines snel echt zullen leren en, met die kunstmatige intelligentie, elkaar zullen programmeren.

Cloud Services voor snelgroeiende gegevensopslag en -analyse

Hoewel het elimineren van het lokale datacenter nog niet mogelijk of comfortabel is voor de meeste bedrijven, kijken velen naar bedrijven zoals Netflix, omdat het volledig overgaat in de openbare cloud voor alles, inclusief het content delivery network (CDN). Behoudens die toewijding, bieden private en hybride cloud-opties organisaties de mogelijkheid om te versoepelen in snel groeiende dataopslag en analyse-loads.

E-commerce: gebruik maken van nieuwe kanalen

Hoewel e-commerce voor de eerste keer in ons opkomt als we de term ‘digitale economie’ horen, vanwege de immense verwerkingsbehoeften die het op systemen kan stellen, is dat niet de enige grote impact die het ondervindt. Communicatie en het hele concept van klantenservice staan ​​beide nu op hun kop. Bedrijven die gebruikmaken van meerdere communicatie- en probleemoplossingskanalen om bestellingen te perfectioneren, tracking-, upgraded / downgrading-services te bieden, zullen overleven.